Een nieuw verslag van Kotaku vestigt de aandacht op de problemen van de PlayStation Store met betrekking tot het behoud van hun titels die kunnen worden gekocht op oudere consoles zoals PS3 of de ongelukkige PlayStation Vita. in een soort van re-enactment del Millennium Bug die aan het begin van het millennium miljoenen computers trof, merkten verschillende gebruikers dat ze niet in staat waren hun eigen catalogustitels te lanceren PS Klassiekers.

De eerste rapporten kwamen toen de gebruiker @FooseTV de schermafbeelding hier op Twitter deelde, met een vervaldatum voor zijn exemplaar van Chrono Cross (waarvan er net een is uitgebracht) remastered) ingesteld voor 31 december 1969. Volgens Kotaku, deze ongelukkige situatie zou zijn veroorzaakt door het algoritme voor het beheren van de klok in het besturingssysteem, waardoor de licenties van veel PlayStation-klassiekers die in de PlayStation Store zijn gekocht, ongeldig worden.

Voor degenen die het besturingssysteem niet kennen Unix van PlayStation 3 en PS Vita beheert de tijd op basis van een telling in seconden vanaf middernacht Januari 1 1970 (datum gedefinieerd als Unix-tijdperk). Volgens ingewijden zal deze telling op 19 januari 2038 om 03:14:08 een cijfer bereiken dat gelijk is aan: 231, een onberekenbare waarde van duizenden 32bit-systemen en die plotseling storingen of geheugenproblemen kunnen ervaren.

Hoogstwaarschijnlijk heeft dit probleem in de PlayStation Store niets te maken met Het insect van het jaar 2038, maar in afwachting van officiële aankondigingen van Sony nodigen we u uit om de effectieve werking van uw PS Classics-titels te controleren en eventuele problemen binnen de Officiële PS Store-klantenservicekanalen.