Een van mijn belangrijkste overtuigingen en bekentenissen die ik keer op keer bespreek, niet alleen in mijn artikelen, maar ook met vrienden en collega's, is dat mijn videogamebagage is nooit veel geweest. Een contradictie voor degenen zoals ik die hebben gestreefd naar een carrière en academische opleiding gericht op de videogamemarkt en die talloze kogels zou kunnen geven aan de verschillende tegenstanders van de vakpers. Maar door gebrek aan vloeistof in mijn jeugd of puur en eenvoudig gebrek aan interesse in bepaalde genres en titels, is mijn "groei" als gamer een vrij recente gebeurtenis en die dag in dag uit mij als auteur blijft definiëren. En het is met deze houding dat, wanneer gevraagd "Hé luister, we hebben een code voor" Kirby en het verloren land. Ben je geïnteresseerd? " Ik antwoordde "Ja, waarom niet?"

Kirby. Mijn relatie met die bloedroze bal gecreëerd door Masahiro Sakurai is de exacte weergave van de meeste clichés overgebruikt van de Smash- en Nintendo-gemeenschappen: die "Smash-fans kennen geen ander spel" vooral 'Nintendo maakt alleen games voor kinderen', een stereotype waar ik een hekel aan heb en dat me af en toe leidt tot een nogal verhitte manier van reageren tijdens een discussie, maar die ik uiteindelijk legitimeerde omdat ik deze serie afsnauwde met de klassieke elitaire houding. Bewust hiervan en nieuwsgierig om de kleurrijke en zorgeloze sferen van deze "onontdekte wereld" uit de eerste hand te ervaren en in tegenstelling tot de meeste releases die in maart 2022 arriveerden, pakte ik de controller en begon onmiddellijk aantekeningen te maken en te spelen. Niet op de hoogte van het feit - en ik kan me de gezichten al voorstellen van de Kirby Stans van het eerste uur lachend binnensmonds - wat de ervaring zou zijn? aangenaam maar ver van een wandeling?.

Een nieuwe wereld in 3D

Kirby and The Lost Land begint met een scherpe kloof tussen "de oude Kirby" en deze nieuwe interactie. Weg met de sprookjesachtige landschappen van de Popstar planeet, deze keer wordt de roze bal geteleporteerd naar een gebied dat hij creëert dissonantie en die door pure ironie de situatie van HAL-laboratorium tijdens de ontwikkeling van dit spel. In een recent interview dat door Nintendo is vrijgegeven aan enkele belangrijke ontwikkelingsleden, de algemeen directeur Glanzende Kazumaki sprak over de moeilijkheden bij het ontwikkelen van een hoofdhoofdstuk van de serie waarin de driedimensionale formule volledig wordt benut.

Terugkijkend op de geschiedenis van Kirby's games, was er een tijd dat we bepaalde gameconcepten niet konden laten werken. Als gevolg hiervan zijn er al meer dan tien jaar geen nieuwe Kirby-games uit de hoofdreeks uitgebracht. We liepen steeds tegen een muur aan waar we niet overheen konden.

Van daaruit hebben we besloten om een ​​"trial and error"-benadering toe te passen bij het maken van game-prototypes. We hebben geëxperimenteerd met onconventionele gameplay-richtingen terwijl we relatief kleinere series ontwikkelden om geleidelijk Kirby's 3D-platformconcept te verkennen. Er waren echter nog veel specifieke moeilijkheden te overwinnen. Sommige collega's van HAL Laboratory dachten zelfs dat alleen 2D-games als "echte" Kirby-games konden worden beschouwd, dus we konden niet op het punt komen waarop we een volledige 3D Kirby-platformgame uit de hoofdserie konden maken.

Als ik moest knikken een metafoor naar het pad dat HAL Lab leidde naar de release van Kirby en The Lost Land, zou ik zeggen: de post-apocalyptische landen vertegenwoordigen het Platform 3D-genre. Alt! Deze mening van mij moet niet verkeerd worden begrepen als "Afwijkend", alsof het hele geslacht een verlaten wrak was. Integendeel, in de afgelopen 20 jaar heeft dit genre zich kunnen aanpassen aan nieuwe technologieën en uitstekende titels kunnen produceren en in het geval van Nintendo hebben we het over een bedrijf dat nu het synoniem is geworden van Platform (in de meeste gevallen, maar ik denk niet dat dit het moment is om Chibi Robo Zip-Lash te citeren).

In deze context wordt dit nieuwe hoofdstuk van Kirby tot het zijne geroepen brandtest en om een ​​overtuigende formule voor te stellen, omringd door de ruïnes en overblijfselen van degenen die lang voor hem arriveerden. Zal hij het gehaald hebben? Laten wij het uitzoeken.

SuperKirby64

Zodra de korte maar goed uitgevoerde tutorial is voltooid - die de speler niet alleen in staat stelt om vertrouwd te raken met de besturing en spelmechanica, maar ook een mooie openingsscène biedt compleet met een soundtrack met een verkennend thema - wordt je gekatapulteerd in de Stad van de Waddle Dee, de centrale hub gewijd aan verbetering van hun vaardigheden, aan de prestaties van verschillende extra activiteiten en completisme. Stad die aanvankelijk heel weinig te bieden heeft en die Kirby en de speler zullen moeten herbevolken door de verschillende niveaus van de gamekaart gaan, op zoek naar de Waddle Dee gevangen door Beest-pakket, de groep wilde dieren die deze landen domineren.

In tegenstelling tot wat velen dachten tijdens de eerste aankondiging, Kirby and the Lost Lands is gestructureerd als een klassieke 3D-platformgame, met een progressie van niveaus die het klassieke patroon volgt ga van punt A naar punt B. Een definitie die even waar als oneerlijk is ten opzichte van het werk van HAL Laboratory, dat erin is geslaagd om elk niveau weer te geven uniek en leuk, de limiet tot het uiterste verleggen truc die elk bioom kan voorstellen. Stedelijke omgevingen? Wegen om doorheen te gaan, waterkrachtcentrales om te navigeren en wolkenkrabbers om door te graven; de poolkou? Verlaten villa's en metro's; Luna Park? Achtbanen, horrorhuizen en wagenparades. Kortom, het is duidelijk dat het ontwikkelteam veel heeft gewerkt aan de gevoel van verwondering van dit avontuur, het verrijken met geheime goodies, blauwdrukken voor nieuwe vaardigheden, uitdagingen om te overwinnen en verborgen Waddle Dee die alleen toegankelijk is voor degenen die erin slagen om beheers alle vaardigheden van Kirby.

En over de vaardigheden van de roze bal gesproken, tot de traditionele transformaties verkrijgbaar door aspirant-vijanden als de ergste plagen van sci-fi horrorfilms, in deze nieuwe iteratie de mondmorfose, en wie het element dragen parasitair eerder blootgesteld aan het volgende niveau, het aanraken van "" de griezelige vallei "". Maar ondanks deze woorden van mij die een zekere afkeer van de esthetische weergave van deze monteur onthullen, de Boccomorphosis en wat het volgt met betrekking tot het ontwerp van de niveaus waren een van de verrassingen van deze titel.

En om niets te missen, biedt de game verschillende getimede uitdagingen binnen de ontelbare Straten van de Schatkist verspreid over de kaart en vereist: de maximale snelheid en precisie in de ingangen af te maken. Het voltooien van een van deze secties wordt gevolgd door het verkrijgen van een ster fragment en extra munten, nodig om te verkrijgen nieuwe vaardigheden steeds krachtiger.

Helaas botst deze overvloed aan creativiteit, vaardigheid en plezier met één schaarste aan vijanden en secundaire bazen, tot het punt dat ze het meest vergeetbare deel van de hele ervaring zijn. De variëteit heeft de neiging om richting het eindspel te gaan, maar 70% van de tijd zullen ze dezelfde vijanden van de eerste delen van het spel tegenkomen. Kortom, een klein pijnpunt dat misschien niet was opgetreden als het team aan een vijand zo anders had gedacht, maar nog steeds in staat was om terug te leiden naar de beschikbare vaardigheden.

Andere toespraak voor de einde biome baas gevecht, die voor liefdadigheid noch Artorias noch Shara Ishvalda zijn en in het algemeen in moeilijkheden het doel van het product weerspiegelen, maar zijn divertenti. De situatie verandert enigszins wanneer volledigheid in het spel komt, met doelstellingen die gericht zijn op het verkennen van de zwakheden van je tegenstanders en proberen het gevecht niet alleen te beëindigen in de kortst mogelijke tijd, Maar ook zonder schade te lijden.

Over het algemeen biedt Kirby and The Lost Land een gevarieerde gameplay die me - behoudens enkele gebreken en onvolkomenheden - heeft weten te overtuigen en die naar mijn mening zijn rol speelt als een Eerste Devil May Cry voor kinderen op de beste manier. Eervolle vermelding voor de Coöpmodus meteen aanwezig zijn, en waarmee vrienden en familie kunnen deelnemen aan de onwetende gevechten via lokale multiplayer.

Kirby Impact 3e

In het aangezicht van eenstandaard ervaring Over een volle 9 uur varieert de herspeelbaarheid van Kirby en The Lost Land van speler tot speler. Zodra de doelstellingen van de 25 traditionele niveaus en verder 40 schatroutes, maakt de titel van HAL Laboratory wijselijk gebruik van de hergebruik van game-items inpakken leuke post-game tostarello, waar de speler - om bepaalde spoilers te vermijden - wordt opgeroepen om de verschillende spelwerelden onder een volledig nieuw jasje te steken. Niets met waanzin te maken Omgekeerde modus di Crash Bandicoot 4, het kan eerder worden geïnterpreteerd als: een beste van de werelden die tot nu toe zijn verkend, van korte duur maar met een herpositionering van verzamelobjecten en vijanden en met verbeterde en nog opwindendere eindbaasgevechten. Het eindigt allemaal met een climax die de . verder uitbreidt overlevering van het Kirby-universum en dat geef ik toe, het verhoogde mijn interesse in de serie zelf die ooit in detail was onderzocht (een beetje voor het verhaal dat speelt) onuitgesproken en op het schijnbare pucciosità van de hoofdrolspelers).

En de botsingen eindigen hier niet, integendeel. Binnen de Waddle City is het mogelijk om deel te nemen aan Colosseum-toernooien, boss rushes van verschillende duur en moeilijkheidsgraad die de technische vaardigheden en veerkracht van de speler testen, en met extra munten, sterfragmenten en beeldje. Die laatste vertegenwoordigen het stuk uit de jaren negentig wat het verzamelen betreft buiten het platform spelen. Van de 256 beeldjes, die de meeste personages, vijanden en voorwerpen uitbeelden, kunnen de meeste worden verkregen door de ziel te verkopen aan de geblinddoekte godin van het geluk en honderden munten in de Gatcha-machines verdeeld in 4 sets en de kosten die geleidelijk zullen toenemen. Gelukkig is het mogelijk om alles in korte tijd en met minimaal kredietverlies te bereiken, omdat het voltooien van de verschillende niveaus en toernooien de speler beloont met een groot aantal munten.

Door de voltooiing van de activiteiten die worden aangeboden binnen de verschillende structuren verspreid over de stad, of de voltooiing van bepaalde doelstellingen, is het mogelijk om enkele speciale en noodzakelijke stickers te verkrijgen om te streven naar de felbegeerde 100%, tot grote vreugde van iemands carpale tunnel en de toetsen van de controller.

 

Squishy Softy-stijl

Aan de technische kant is Kirby en The Lost Land: licht zwaaiend. Niet zijn schuld, let wel, helaas Nintendo Switch is de console die het is en kan er niet een aan gekke roze bal overschrijding van de drempel van 30-frames per seconde en je staat zeker niet voor de open wereld kaakbrekende kop en dat hoeft niet per se. Al deze gebreken worden gecompenseerd door de fenomenale art direction, in staat om dat al genoemde terug te sturen gevoel van verwondering symbool van het Verloren Land en dat maakt deze game tot een waar genot voor de ogen van elke Nintendo Switch-bezitter. Aan zijn zijde, een ongelooflijke soundtrack. Het Ogasawara / Ando / Ishikawa / Shimooka kwartet wisselt tracks af rustig en mooi tot epische stukken en in staat om laad duizend en identificeer de speler nog meer tijdens de felste baasgevechten.

"En hier zijn we!"

En hier zijn we dan, aan het einde van deze geweldige reis naar de nieuwe wereld van Kirby en HAL Laboratory. Opsommen Kirby and the Lost Land is een voortreffelijk spel dat op verschillende momenten in mijn smaak is gevallen. In een periode waarin de meeste discussies rond het videogamemedium draaien om titels die zijn gericht op moeilijkheidsgraad en hardcore-ervaring, is het nieuwste avontuur van de roze bal van de Nintendo-familie een aangename verademing die iedereen tevreden kan stellen. . Maar vooral, vormt een geweldig startpunt voor de ontwikkeling van de volgende games in de franchise, een point of no return markeren en een lat hoger leggen die de HAL-jongens koste wat kost zullen moeten overwinnen!