Vorige week hebben de servers van Nvidia werden bestormd door een ransomware-aanval in staat alle interne diensten van het bedrijf in gevaar brengen, van verschillende tools voor ontwikkelteams tot e-mails van medewerkers. Vandaag, de bekende hackergroep LAPSUS $ de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanval, bewerend te hebben gestolen 1TB van gegevens.

Nvidia DLSSVolgens verschillende bronnen, waaronder: Reuters e TechPowerUp, zou het team zijn begonnen met het anoniem verzenden van verschillende afbeeldingen met een lijst met bestanden die, indien bevestigd, zouden behoren tot de broncode van de DLSS-functies (Deep Learning Super Sampling), een van de belangrijkste technologieën die is ontwikkeld rond de reeks grafische kaarten GeForce RTX.

Ook volgens de insider van DarkTracer de LAPSUS $-groep is al begonnen met het onthullen van een deel van digitale gestolen goederen. Van de 75 GB aan bestanden die aan het publiek zijn bekendgemaakt, zouden ze ook aanwezig zijn wachtwoorden van Nvidia-medewerkers.

Nvidia heeft er op dit moment geen persberichten over uitgebracht. Als het lek van de DLSS-broncode echter zou worden bevestigd, zou dit leiden tot de ontwikkeling van DLSS-functies binnen besturingssystemen die ze momenteel niet gebruiken, zoals Linux of macOS. Tegelijkertijd zou groen licht worden gegeven aan het misbruik van kwetsbaarheid van het systeem en de ontwikkeling van exploits en vervalste stuurprogramma's die de stabiliteit en veiligheid van gebruikers in gevaar kunnen brengen.