Het team achter de Ricochet Anti-Cheat, de software sgama-crafty geïmplementeerd in de pc-versie van Call of duty oorlogsgebied e Call of duty voorhoede, heeft een nieuwe FAQ (Frequently Asked Questions) post gepubliceerd waarin de komst wordt aangekondigd van een stuurprogramma dat op de kernel van computers kan werken, op zoek naar verdachte bestanden die Warzone-games minder evenwichtig kunnen maken.

Volgens het Ricochet-team "Cheatsoftware is zo geavanceerd geworden dat het de goede werking van het spel en de code ervan kan beïnvloeden, zelfs zonder er direct iets aan te doen." Om deze reden heeft het ontwikkelingsteam gekozen voor een op kernel gebaseerde driver, om de bestanden op een of meer harde schijven te controleren, in de hoop de het fenomeen van valsspelen dat het platform al lang achtervolgt.

De implementatie van een anti-cheat die zo grondig op een computer kan werken, is echter altijd een operatie geweest die nogal polariserende feedback binnen de gemeenschap krijgt, zoals in het geval van de Anti-Cheat die door Riot Games wordt gebruikt voor Waardering.

Meningen? Naar jouw mening is zo'n anti-cheat er maar één hard nodig of een tool die, in de handen van een misdadiger die rondhangt in de computerhackscene, kan worden gebruikt om de pc's van spelers te beschadigen?