Het is heel dicht bij de uitgang van de Uncharted: Legacy of Thieves-collectie, de geremasterde en geoptimaliseerde editie van de twee hoofdstukken van de Naughty Dog-serie die op PS4 is uitgebracht. In de afgelopen paar uur heeft Sony de releasedatum van de bundel officieel gemaakt, gepland voor de volgende Januari 28 2022 op PlayStation 5 en op pc in de volgende maanden. Naast de releasedatum voerde Sony echter ook een operatie uit niet helemaal klantvriendelijk per quanto riguarda de standalone versies van de twee games.

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van de Uncharted 4: End of a Thief of Uncharted: The Lost Legacy, weet dat vanaf vandaag deze twee titels ze kunnen niet meer afzonderlijk worden gekocht en vereist de aankoop van de volledige bundel voor PS4 of de geremasterde release op PS5 en pc. Deze keuze is waarschijnlijk gemaakt om te voorkomen dat een of andere sluwheid het vierde hoofdstuk van de serie en zijn spin-off voor een lage prijs kan kopen en vervolgens kan kopen de upgrade naar PS5 voor de prijs van 10 euro, maar met uitzondering van die PS4-gebruikers die misschien een bepaald hoofdstuk willen proberen boven het andere.

Deze manoeuvre heeft echter vaak geleid tot zeer verhitte controverses binnen de gemeenschap, zoals blijkt uit wat is gedaan door Rockstar Games met de originele versies van de GTA Trilogie, verwijderd uit digitale winkels net voor de release van de nu (in) beroemde Definitive Edition van spellen. Maar we zijn er zeker van dat een dergelijk scenario zich niet zal herhalen bij Uncharted, toch? ECHT?!