Laten we teruggaan om over te praten It Takes Two, de puzzelplatformer ontwikkeld door het team van Hazelight geleid door Josef Fares. De titel kwam als laatste uit Maart 26 2021, maar vlak voor dag één van de wedstrijd kreeg de ploeg bezoek van een ongewone gast: een Take-Two Interactieve advocaat.

Zoals gerapporteerd door Eurogamer in feite is Hazelight momenteel betrokken bij één juridisch geschil die het handelsmerk als hoofdrolspeler heeft It Takes Two tegen de Amerikaanse uitgever. Op dit moment kan Hazelight geen verdere details over de zaak vrijgeven, maar via een vertegenwoordiger hoopt ze op een vreedzame oplossing tussen de twee partijen.

Zou deze vreemde ontwikkeling van invloed kunnen zijn op de distributie van het spel? In de woorden van de bedrijfsanalist Mike Futter, zal de rechtszaak Hazelight niet dwingen om verander de naam van het spel. Dit zou de operaties echter veel gecompliceerder kunnen maken bescherming van intellectueel eigendom.

Kortom, Take-Two lijkt de laatste maanden boos te zijn op de hele wereld. Eerst neemt hij het uit op GTA-modders en nu gebruikt hij zijn eigen naam om er iets van te gebruiken juridische technische details. Wat gebeurt er in die kantoren?