De vrijlating van Matrix-opstanding, de vierde film gewijd aan de sci-fi-serie met Keanu Reeves in de hoofdrol, staat voor de deur en de hype rond de wederkomst van Neo in de zaal lijkt niet voorbestemd om te stoppen. Maar ondertussen, in de meanders van de Playstation Netwerk, onthulde een bug in de matrix ruim van tevoren de komst van een nieuw project gewijd aan de Wachowski Sisters-saga.

De matrix ontwaakt, dat waarschijnlijk samenvalt met de release van Matrix Resurrections, is een project waar we op dit moment heel weinig over weten, afgezien van de ontwikkeling ervan door Unreal Engine 5. Volgens sommige speculaties zou dit project binnenkort kunnen worden onthuld tijdens de volgende editie van de The Game Awards, uitgezonden tussen de nacht op 9 en 10 december 2021.

Wat wordt deze The Matrix Awakens? Een spel? Een VR-titel? Of zoiets totaal verschillend? In afwachting van meer informatie hierover, laten we u over aan een korte duik in het verleden van videogames van de serie. Goed zicht!