titanium is een game die de afgelopen jaren is verscheurd door technische problemen met betrekking tot de multiplayer-component. In feite roepen de spelers al een tijdje op tot enige tussenkomst van de kant van respawn Entertainment om het aantal DDoS-aanvallen naar matchmaking-servers, op het punt van boycot Apex Legends in protest. Dit probleem was echter nooit een prioriteit voor de ontwikkelaar en waarschijnlijk het zal nooit zijn.

In feite heeft Respawn via deze op Twitter gepubliceerde notitie de onmiddellijke verwijdering van Titanfall uit digitale winkels aangekondigd, met een verwijdering van de titel van EA Play gepland voor maart 2022. Het is duidelijk dat de servers actief blijven, maar gezien de hierboven genoemde problemen, dit blijft een "sop" die allesbehalve spannend is.

Evenzo herhaalt de ontwikkelaar hoe: “Titanfall maakt deel uit van het DNA van het bedrijf en dit universum zal blijven bestaan”, ondanks eerdere verklaringen van het topmanagement van EA die de komst van een Titanfall 3 onwaarschijnlijk zien.