En niets, daar gaan we weer! Laten we teruggaan naar het praten over die monoliet die de sage is van Halve leven en we doen het door te herinneren de meme geruchten over een nieuwe titel gewijd aan de wereld van Gordon Freeman en Zwarte Mesa-plant. Volgens een video vrijgegeven door Tylver McVicker, schrijver voor Valve News Network, werkt Valve aan een nieuwe titel in de serie.

Tylver maakte echter snel duidelijk dat de nieuwe game het is niet de felbegeerde Half-Life 3, het verwijderen van elke verwijzing naar de Klassieke FPS-ader.

"Half-Life 3, Half-Life 2 Episode 3 of een ander type traditionele FPS is niet in de maak bij Valve, en als dat zo is, is het een heel kleine groep mensen, met de hogere echelons die niet zien ze als productieve werknemers."

Evenzo sluit het de terugkeer van een bedrijf naar VR uit, een technologie die wordt benaderd met Halfwaardetijd: Alyx en dat (volgens de hem beschikbare bronnen) het zou niet aan de verwachtingen hebben voldaan door Valve, in termen van evolutie van het videogamemedium.

“Vandaag hebben we Facebook of Meta, een bedrijf dat in staat is om de meeste VR-ontwikkelaars over te nemen en op dit moment zullen de meeste VR-gebruikers Oculus Quest benaderen, een apparaat dat (in tegenstelling tot Valve Index) met verlies wordt verkocht. Met Half-Life: Alyx verwachtte Valve dat het de vaandeldrager zou worden die het lot aan hun zijde zou kunnen herstellen, maar dat gebeurde niet.

En dan? Spel is over? Blijkbaar niet, want volgens sommige ontvangen geruchten maakte Tylver later melding van het bestaan ​​van Citadel, een hybride tussen RTS en FPS die zich afspeelt in de wereld van Half-Life en momenteel in ontwikkeling is. Een titel die, wederom op basis van deze geruchten, nog meer mensen zou kunnen aantrekken Stoomdeck, de aankomende draagbare console van het bedrijf uit Gaben.

“Valve wil het Steam Deck naar buiten brengen en, zoals veel mensen hebben gezien, heeft laatstgenoemde ongelooflijke successen behaald die verder gingen dan verwacht. Valve investeert dan ook flink in het project. Ze werken momenteel aan software die het beste laat zien wat de console kan: Citadel. Het is een "nostalgiefeest", een mix van FPS en coöperatieve RTS. Zie het alsof Left 4 Dead, Alien Swarm, een RTS en Half-Life samen een baby vormen."

Het project lijkt zich echter nog in de ontwikkelingsfase te bevinden en het kan enige tijd duren voordat we het in actie zien. Zoals gewoonlijk adviseren wij u om: neem het nieuws met de nodige tang en wacht op een officiële bevestiging van Valve.