Nieuwe wereldDe eerste levensweken van Nieuwe wereld zijn bezaaid met veel meer problemen dan verwacht, die gamers en ontwikkelaars te veel hoofdpijn hebben bezorgd. Het meest recente probleem dat de MMORPG van Amazon Games trof, dwong het team zelfs om een ​​zogenaamde rollback servers om de situatie weer normaal te maken.

Zoals gecommuniceerd in a post verscheen op het officiële forum van de game, een hotfix voor de gamedatabase zou een ongelukkig neveneffect hebben veroorzaakt: sommige gebruikers hadden er een moeten ontvangen compensatie voor goud verloren als gevolg van een belastingkwestie in het spel, maar dit bleek totaal buiten de hitlijsten te zijn, waarbij sommige spelers letterlijk overspoeld werden met in-game valuta.

Het spreekt voor zich dat gebruikers kort daarna begrijpelijkerwijs het bij het veilinghuis verkregen goud gingen uitgeven, onherstelbare schade toebrengen aan de servereconomie van Nieuwe Wereld. Daarom was de enige mogelijke keuze voor het ontwikkelteam om de servers te herstellen naar de situatie van voor de oorsprong van het probleem en de nodige oplossingen toe te passen.

Uiteindelijk geen gemakkelijke start van de eerste echte titel die door Amazon Games is uitgebracht (als we het geval uitsluiten Smeltkroes), die al te maken heeft gehad met verschillende gevallen van objectduplicatie en enkele serieuze bugs die de game-ervaring negatief beïnvloedden.