Battlefield 2042 is momenteel de meest besproken titel van de maand november, maar niet op de beste manier. Het nieuwe hoofdstuk van de DICE shooter-serie blijft verschillende technische en invaliderende problemen opleveren voor de ervaring van zijn gebruikers, waardoor de laatste zich uitdrukt nogal negatieve meningen binnen de verschillende platformen op gebruikersscore gebaseerd. En een paar dagen na de rampzalige lancering van het spel, design directeur van de laatste hoofdstukken van Battlefield en Star Wars: Battlefront heeft aangekondigd dat dreigend ontslag.

Battlefield 2042 ZEGT EA Electronic Arts Open Beta Cross PlayDe aankondiging kwam van Fawzi Mesmar zelf in een brief per e-mail aan zijn medewerkers. In deze brief bedankt Mesmar zijn team voor het werk van de afgelopen jaren en vermeldt hij dat dezelfde ontwerper en de algemeen directeur van DICE Oskar Gabrielson wilde de aankondiging van zijn vertrek zo veel mogelijk uitstellen, in ieder geval tot de lancering van de game.

In de toekomst plant Mesmar al een nieuwe opdracht in de buurt van Stockholm, maar zijn naderend afscheid is de tweede in een paar dagen in de gelederen van Electronic Arts, direct na het afscheid a BioWare van de creatief directeur van Dragon Age 4.