Er is precies een jaar verstreken sinds de aankondiging van NEO: The World Ends with You, het vervolg op de klassieke JRPG uitgebracht op de Nintendo DS, uitgebracht in juli voor Nintendo Switch e PlayStation 4 e later in de Epic Games Store. Ondanks de talrijke positieve recensies - zoals die van ons een paar maanden geleden - lijkt de titel echter niet bijzonder succesvol te zijn geweest in termen van verkoop.

Neo De wereld eindigt met jou Anime Square EnixDeze info komt rechtstreeks van een van square Enix, met betrekking tot de eerste resultaten van het boekjaar 2022 / 2023, waarvan de resultaten zichtbaar zijn binnen a pdf-bestand uitgegeven aan aandeelhouders. Ik citeer de woorden van Square Enix-president Yosuke Matsuda:

"In de context van HD Games hebben we games uitgebracht zoals" OUTRIDERS "," NieR Replicant ver.1.22474487139 ... "," NEO: The World Ends with You "en" Life is Strange: True Colors ", hun verkopen waren lager dan die van andere titels zoals "Final Fantasy VII Remake" en "Marvel's Avengers" die vorig jaar rond dezelfde tijd werden uitgebracht."

En hoewel wat Life is Strange betreft, is Square al van plan om andere titels uit de Dontnod- en Deck Nine-series ook op andere platforms uit te brengen, zoals Nintendo Switch, geldt mogelijk niet hetzelfde voor de serie The World Ends with You.

"Hoewel NEO: The World Ends with You" goed werd ontvangen door gebruikers, voldeed het niet aan onze aanvankelijke verkoopverwachtingen. "

Kortom, het is niet echt een prettig "jubileum" voor fans van Neku, Rindo en alle andere bewoners van de Shibuya Underground.