Er hangt een sfeer van verandering rond de ontwikkeling van Dragon Age 4, het nieuwste deel in de populaire RPG-serie ontwikkeld door BioWare en uitgegeven door Electronic Arts. In een brief aan zijn personeel kondigde de algemeen directeur van het softwarehuis Gary McKay zelfs de stopzetting aan van Matt Goldman, de nu ex-Creative Director van het spel.

Dragon AgeHierbij de inhoud van de dinsdag ontvangen brief aan de redactie van Kotaku:

"Hallo allemaal, ik hoop dat alles goed met jullie gaat. Ik schrijf u om u te informeren dat Matt Goldman BioWare verlaat. Deze beslissing kwam in onderling overleg en vandaag zal zijn laatste dag zijn. Ik kan begrijpen hoe het vertrek van Matt jou en de ontwikkeling van de game kan beïnvloeden. Maar wees gerust, we hebben onze toewijding om een ​​Dragon Age van hoge kwaliteit te maken niet opgegeven en we zullen geen game uitbrengen die niet aan de normen van BioWare voldoet. Wij, evenals de leidinggevenden bij EA, hebben absoluut vertrouwen in het leiderschap van het bedrijf en de mensen die werken om onze visie te bevorderen."

Kortom, het lijkt erop dat BioWare, ondanks het zoveelste opgeven van een van de leidende figuren van de studio en de niet bepaald opwindende precedenten van Anthem en Mass Effect Andromeda, echt van plan is om maak de best mogelijke game voor alle fans van de serie. We herinneren je eraan dat Dragon Age 4 verschijnt pas in fiscaal jaar 2023, zoals voorzien door de CEO van EA zelf Blake Jorgensen.