Onthoud dat het Nvidia-lek dat de afgelopen maanden is vrijgegeven, en die de komst van verschillende PlayStation-pictogrammen op pc-platform? Welnu, volgens een reeks laatste geruchten, naast... God of War, konden pc-gamers (en anderen) een klassieke JRPG in handen krijgen die voor het eerst verscheen op PS1 en verscheen in die lijst: Chrono Cross.

Chrono Cross Remake Remastered Square EnixDeze geruchten zouden uit verschillende bronnen komen, in de eerste plaats de Ierse zanger Eabha McMahon, die tijdens een van de radio-uitzendingen WLR FM, bevestigde dat hij met de componist had gewerkt Yasunori Mitsuda, die destijds de soundtrack voor de titel produceerde Vierkant zacht. Om deze verklaring te bevestigen plaatste Mitsuda zelf een tweet samen met Michael McGlynn, componist van de Ierse band Anúna opgericht door Éabha McMahon zelf.

Het tweede gerucht komt uit de laatste aflevering van de XboxEra-podcast, waar de mede-oprichter Nick Baker reageerde op het nieuws met betrekking tot het eerder genoemde Nvidia-lek.

“Chrono Cross Remastered zat al in het lek van Nvidia, dus het zou geen verrassing moeten zijn. Wat mij werd verteld, was dat het niet exclusief voor PlayStation zou zijn, zoals iedereen als vanzelfsprekend beschouwde. Het enige woord dat werd gebruikt was "multiplat". Als ik nu over JRPG en multiplat hoor, ga ik er automatisch vanuit dat het pc, PlayStation en Switch is. Ik denk dat er veel verwarring is, juist omdat het lek zegt dat PlayStation het zal aankondigen, dus iedereen denkt dat het exclusief is, wat ze niet altijd doen (onder verwijzing naar Pragmata, Capcom's multi-plate-titel die werd aangekondigd tijdens een Sony-evenement). Ik weet echter niet of Xbox onder die platforms valt. Ik neem graag aan dat dit, als JRPG, niet het geval zal zijn."

Uiteraard nodigen wij u uit om dit nieuws te nemen met de nodige tang en wacht op een officiële bevestiging van PlayStation of Square Enix. Hoe dan ook, wat denk je? Wil je een keer herbeleven of zelfs voor het eerst proberen Chrono Cross geremasterd? En in plaats daarvan een remake?