Er is bijna een week verstreken sinds de officiële release van de GTA Trilogy: definitieve editie, de grafische remakes van de drie hoofdstukken die in de jaren 2000 werden uitgebracht en ontwikkeld door Rockstar Games en dat zorgde in de dagen na de release voor veel discussie onder fans van de serie. De games in feite aanwezig duidelijke problemen tussen bugs, grafische glitches en minder dan optimale prestaties.

In het geval van de pc-versie was de game een paar dagen bezig volledig onspeelbaar vanwege een probleem dat daarmee verband houdt Rockstar Games Launcher. Gelukkig of zo je wilt wrede ironie, heeft de pc-versie een onverwachte bondgenoot aan zijn zijde: de modders-gemeenschap.

Op de plaats van NexusMods in feite zijn er al verschillende mods beschikbaar die zijn gericht op het oplossen van de meeste gruwelen die deze nieuwe releases van de serie teisteren. Onder de meest populaire mods op dit moment vinden we modificaties die in staat zijn om: regenweergave verbeteren, de modellen van sommige karakters vooral het ontwerp van enkele borden en t-shirts eerste geruïneerd van een opschalen via kunstmatige intelligentie waardoor sommige expliciete grappen of woordspelingen onleesbaar of betekenisloos werden.

Een nogal ironische ontwikkeling, aangezien Rockstar Games de afgelopen maanden een kruistocht is begonnen tegen alle veranderingen met betrekking tot hun games, zoals GTA V, Red Dead Redemption 2 en natuurlijk de GTA-trilogie origineel.