Sinds enkele jaren is de Disney haalt inspiratie uit sommige landen om nieuwe films te maken die zijn geïnspireerd op mythen en culturen. Er zijn mensen die denken dat deze nieuwe werken de hand zijn van Pixar maar de waarheid is dat, ondanks dat het studio's zijn die tot dezelfde producent behoren, de stijl van Disney-films duidelijke stilistische en verhalende verschillen vertoont in vergelijking met de Pixar-tegenhanger. In ieder geval begint deze verhaallijn, gebaseerd op het gebruik en de gebruiken van echte plaatsen, van heel ver, denk maar aan de film waar ik je over ga vertellen, Encanto, wordt beschouwd als de 60e film voor zover het de zogenaamde "Disney Classics" -streng betreft.

Encanto vertelt het verhaal van een familie met buitengewone krachten, de Madrigalen, die in een niet nader en verborgen gebied in de bergen van Colombia wonen, in een magisch gebouw in een stad die totale bewondering voelt voor het wonderbaarlijke wonder. De gebeurtenissen van de plaats lijken allemaal te draaien rond deze plaats genaamd Encanto. De magie van dit gebied heeft gegeven aan elk kind van het gezin een unieke kracht, die varieert van superkracht tot de kracht om te helen tot andere talenten. Ze lijken allemaal profiteer ervan, behalve voor Mirabel.

Wanneer de laatste ontdekt dat de magie die omringt Encanto is in gevaar e Mirabel besluit dat ze, de enige Madrigaal met normale vermogens, is misschien de laatste en enige hoop om zijn buitengewone familie te redden van een droevig lot.

 

Mirabel met de kinderen van het dorp Encanto

Zoals eerder vermeld, is een van de belangrijkste factoren die meer belangstelling voor de film wekken de absoluut eigenaardige setting: laten we het hebben over de Colombia, de plaats waar de film naartoe besluit volledig omarmen, gebruiken en tradities presenteren, evenals de muziek die, gedurende de hele film, een fundamentele factor zal zijn. Verwacht dus niet veel actiestadia maar verschillende gordijnen, met zelfs komische ideeën. Terugkerend naar muziek, de laatste hij zal Mirabel vergezellen op haar persoonlijke reis om familiewaarden te ontdekken, ondanks dat er weinig over haar wordt nagedacht, omdat ze het enige familielid is dat niet in staat is om de wonderbaarlijke daden van de familieleden van de bizarre Madrigal-familie te repliceren. Tussen het ene intermezzo en het andere is het daarom mogelijk om naar meerdere te luisteren originele liedjes geschreven door Lin-Manuel Miranda (winnaar van verschillende prijzen zoals Emmy, Grammy en Tony Award) maar wiens soundtrack wordt toegeschreven aan Germaine Franco. Beiden waren in staat om goden te bouwen, afhankelijk van de situatie waarin de hoofdpersoon tegenkwam gedenkwaardige muziekstukken in staat om de gevoelens van de familiekarakters effectief te omvatten, evenals natuurlijk de lokale muziekcultuur.

Maar waar komt deze 2018e Disney-klassieker vandaan? Je moet weten dat het project in XNUMX is geboren. Regisseur Jared Bush zit er al enkele maanden in Colombia (samen met een staf van mensen met wie hij in het verleden al had samengewerkt bij het maken van andere films zoals Zootropolis) voor het land beter verkennen en de sfeer opsnuiven. Volgens sommige verklaringen van Bush zelf was de reiservaring zeer vormend: uit sommige landen (en sommige steden van de Zuid-Amerikaanse natie) zoals Cartagena, Bogotá, Barichara en San Basilio de Palenque was het mogelijk om de ware te raden. sfeer van die plaatsen die in zekere zin ook betoverd leek dankzij het welkom van lokale burgers. In de film is dit alles perfect waarneembaar, en niet alleen van de liedjes maar ook van typische instellingen en kostuums van de respectieve personages. Van hieruit komt hoogstwaarschijnlijk de magie (en de inspiratie achter het maken van de film) van Encanto.

Het Madrigal-huis is een gekke plek!
De filmmakers wisten al vroeg dat hun verhaal over het gezin zou gaan en besloten al snel om zich te concentreren op de rol die perspectief speelt binnen de gezinsdynamiek. Als je in deze film verwacht de kamer binnen te komen en jezelf een verhaal vindt met een overheersende schurk, heb je het mis omdat Disney zich meer wilde concentreren op de psychologische dynamiek. In feite zullen de behandelde onderwerpen anders zijn en allemaal erg belangrijk: van Solitudine alle Familie dynamiek (sommige ook behoorlijk verontrustend, vanuit mijn oogpunt, maar die we vanwege mogelijke spoilers niet aan u kunnen onthullen) tot aan de reflectie op het gewicht van een aantal te aanvaarden verantwoordelijkheden en eventuele fouten die kunnen bestaan ​​als er enkele ontbreken.
Voordat ik de recensie afsluit, wil ik echter een kleine reflectie maken op iets waar ik eerlijk gezegd een beetje mijn neus voor optrok. Ik geef aan dat het niet gaat om de zaken die ik, zoals je uit de eerder geschreven woorden goed hebt begrepen, zeker interessant vond en evenmin wil ik discussiëren over de gekozen locatie en de gekozen gebruiken en gebruiken (achter al deze keuzes staat was een enorme klus, volgens wat de regisseur onthulde, door de filmmakers, waarvan sommige van Colombiaanse afkomst zijn). Helaas wat ik constant opmerkte, of in ieder geval leek waar te nemen, het betrof Disney's eigen luiheid om sommige modellen uit enkele van zijn eerdere films te "recyclen" (één uit heel Oceanië). Sinds enkele jaren is de benadering van de Amerikaanse samenleving om films te maken die niet langer gebaseerd zijn op een "klassieke" stijl, maar door gebruik te maken vandriedimensionale animatie. Een van de redenen waarom veel mensen deze films ten onrechte aanzien voor de films van Pixar's "neven". Wat ik echter bedoelde met de term "luiheid" was dat ik in de loop van de functie merkte dat sommige personages niet bepaald erg expressief leken en die nog steeds structureel lijken te zijn overgenomen van andere eerdere Disney-klassiekers die deze techniek gebruikten . Ik heb echter geen zin om deze keuze te demoniseren, aangezien echter met het vervolg van de film, ondanks de gerecyclede activa vanuit mijn oogpunt, de karakters zullen nog steeds zeer goed gekarakteriseerd worden.
Cof cof, zei iemand Oceanië (of Rapunzel)?

Het persvoorbeeld dat we zagen, bevatte een versie die in originele taal, dus wat betreft deItaliaanse editie we kunnen je niet veel vertellen, maar wat we je kunnen onthullen, betreft de kwestie van geselecteerde talenten als stemacteurs die ze zien Luca Zigaretti in de rol van Bruno, Alvaro Soler (singer-songwriter die ook de lokale versie van het nummer in de aftiteling zal terugvinden) in de rol van Reebok, Diana del Bufalo (Isabella, een van de zussen van Mirabel) En Angie Capeda (Moeder van Mirabel). De magische animatiefilm Encanto geregisseerd door Jared Bush en Byron Howard komt op 24 november uit in de beste Italiaanse bioscopen.