Het is tijd om ook thuis de balans op te maken square Enix, dat de afgelopen dagen het laatste jaarverslag aan zijn investeerders heeft gepubliceerd. In dit rapport heeft de president Yosuke Matsuda sprak over de oorzaken van het mislukken van een aantal van zijn titels, in het bijzonder Marvel's Avengers.

Zoals we weten, Marvel's Avengers het was geen bijzonder succesvolle titel, die een debuut voor Square Enix in de wereld van games afkondigde GaaS (Game as a Service) nogal onsuccesvol, tussen prestatieproblemen en gebrek aan inhoud in de eerste maanden na de lancering van de titel van Crystal Dynamics.

“Voor ons was Marvel's Avengers een ambitieuze titel omdat het een Game as a Service was. Naast de transitie naar slim werken als gevolg van de pandemie hebben we in de laatste fase van de ontwikkeling verschillende moeilijkheden overwonnen. We waren in staat om deze uitdagingen te overwinnen en de game uit te brengen, maar helaas bleek het niet zo succesvol te zijn als we hadden verwacht.

Terugkomend op het financiële rapport, bekende president Matsuda zelf dat hij: een fout hebben gemaakt bij het toevertrouwen van ontwikkeling in de studio achter de nieuwste trilogie van Tomb Raider, waarin wordt aangegeven hoe het bedrijf hij zal leren van zijn fouten.

“Desalniettemin heeft het nemen van het GaaS-model problemen aan het licht gebracht waar we in de toekomst waarschijnlijk mee te maken zullen krijgen, zoals de noodzaak om zorgvuldig een ontwerpfilosofie te kiezen die past bij de unieke eigenschappen en smaken van onze studio's en ontwikkelingsteams. Hoewel deze nieuwe uitdaging tijdens de ontwikkeling van deze dim een ​​teleurstellend resultaat heeft opgeleverd, hebben we er vertrouwen in dat GaaS in belang zal toenemen naarmate gaming meer en meer servicegericht wordt. Hoe we deze nieuwe ervaringen zullen creëren en hoe we deze trend zullen verwerken in ons gamedesign, zal een vraag zijn die we in de toekomst zullen beantwoorden."

Ondertussen heeft Crystal Dynamics de afgelopen dagen de mogelijkheid verwijderd om speciale boosts te kopen voor een hoger niveau, een kenmerk van de natuur pay-to-win die aanvankelijk nooit door het softwarehuis in overweging was genomen en die sinds de implementatie ervan niets anders heeft gedaan dan controverse teweegbrengen en de woede van fans opwekt.