De ontwikkeling van Super Smash Bros. Ultimate net geëindigd met de release van Sora en insiders stellen zichzelf al vragen over het volgende hoofdstuk in de serie. En ze vragen de gek achter Nintendo's eigen vechtspel, Masahiro Sakurai.

Masahiro Sakurai Super Smash Bros.Tijdens het laatste interview dat de directeur van Sora Ltd. beweerde aan de microfoons van Famitsu en vriendelijk vertaald in het Engels door VGC, noemde Sakurai zichzelf nogal twijfelachtig over de mogelijkheid om een ​​vervolg te zien op Super Smash Bros. Ultimate, wat vandaag het hoofdstuk is met de grootste selectie ooit, tot het punt dat Sakurai zelf denkt dat zo'n gebeurtenis mag nooit meer gebeuren.

"Ik denk niet aan een vervolg, maar ik kan niet zeggen dat dit de laatste Smash Bros. zal zijn. We moeten ervan uitgaan dat we bij het uitbrengen van een nieuwe Smash Bros. het risico lopen dat we gebruikers teleurstellen."

Tegelijkertijd twijfelt Sakurai ook aan het daadwerkelijke succes van de ontwikkeling van een nieuw hoofdstuk in de serie zonder zijn betrokkenheid.

“Ik kan de productie van een Smash Bros. op geen enkele manier zien zonder mij. Om eerlijk te zijn, zou ik dit graag aan iemand overlaten. Ik heb het inderdaad geprobeerd, maar het werkte niet zoals verwacht. Als besloten wordt om door te gaan met de serie, zouden Nintendo en ik serieus moeten overleggen hoe we er een succes van kunnen maken."