Star Ocean De goddelijke krachtSterrenoceaan: de goddelijke kracht, gepresenteerd tijdens Sony's State of Play, wordt uitgebracht op alle platforms. In feite is de game geen exclusieve Playstation en zal in 2022 ook beschikbaar zijn op pc en Xbox, zoals aangegeven op de Officiële site door Square Enix.

Dit is een terugkeer naar de sci-fi fantasy RPG-saga die sinds 2016 niet meer op de markt was, toen het werd uitgebracht Star Ocean: Anamnesis voor mobiele apparaten. Het is de zesde grote iteratie van de franchise, maar dient ook als een ideaal startpunt voor de niet-ingewijden van de serie, omdat het zal presenteren een compleet nieuw verhaal en personages. Fans van het merk zullen de structuur daarentegen herontdekken met een dubbele hoofdrolspeler die al ervaring heeft in Star Ocean: het tweede verhaal, met de kans om in de schoenen van Raymond en Laeticia te treden.

Star Ocean: The Divine Force wordt uitgebracht in 2022, maar heeft nog geen precieze releasedatum, die Square Enix zich het recht voorbehoudt om zo snel mogelijk te onthullen.