In 1973 de briljante Duo Hanna-Barbera produceerde een cartoonversie van de populaire show "De familie AddamsOp zijn beurt geïnspireerd door de grappige satirische cartoons van cartoonist Charles Addams. De aanpassing voor het kleine scherm heeft in de loop van de tijd verschillende variaties ondergaan: onder degenen die ik me als kind herinner, reisde de verontrustende, maar leuke familie door Amerika op een volledig geïmproviseerd vervoermiddel dat als huis werd gebruikt. En de editie waarnaar ik aan het begin van de recensie verwijs, is precies het bovengenoemde. Vraag je je af waarom hij deze versie citeerde? Het antwoord is heel eenvoudig: dit tweede hoofdstuk van de "Addams Family" herinnerde me aan de overeenkomsten ermee en, helaas, niet voor puur positieve zaken (die serie, van wat ik me herinner, hoewel het een andere aanpassing was, maakte me niet bijzonder gek, vooral niet in vergelijking met de briljante zwart-wittelevisieserie uit 1964).

De plot van deze tweede aflevering, zeg ik, het staat volledig los van de gebeurtenissen in het vorige hoofdstuk. Dus als je aarzelt om verder te kijken, omdat je de eerste film niet hebt gezien, maak je geen zorgen.

 

Morticia e Gomez Addams ze beleven angstig de adolescentiefase van hun kinderen, Woensdag e Pugsley, die steeds onverschilliger worden voor familiediners en meer geïnteresseerd zijn in hun monsterlijke bezigheden. Om te proberen de relatie te herstellen, besluit het paar een reis in een camper te organiseren waarbij het hele gezin betrokken is, behalve Nonna Addams (Loredana Bertè) die zal blijven om de grote residentie te bewaken, waar ze echter een speciale manier zal vinden om zich te amuseren. Met de afschuwelijke spookkampeerder, de Addams wagen zich aan enkele van Amerika's meest iconische maar angstaanjagende plaatsen, waar in het gezelschap van oom Fester en zijn neef IT, zullen beangstigende avonturen beleven die alleen worden onderbroken door de vreemdheid van Woensdag voelde zich heel anders dan haar ouders. Waarom maakt ze zich zo druk over hun egocentrische uitingen van genegenheid? En wie zijn de twee vreemdelingen die hen dreigend volgen?

Een volledig Amerikaans scenario.

De hele film is gebaseerd op een innerlijke reis met Wednesday Addams. Kortom, zij zal de hoofdpersoon van de hele film zijn. Wednesday voelt zich het slachtoffer van een aantal omstandigheden die haar omringen en vraagt ​​zich af of ze een echte Addams is of dat, voor een vreemde herhaling, is geen officieel lid van de familie. Dit thema, zij het op een nogal vage manier, kwam ook terug bij de eerste film, maar in dat geval was de diversiteit te wijten aan een andere factor: dat is de eentonigheid van het altijd doen van de gebruikelijke activiteiten in het gezin terwijl er buiten de residentie iets meer zijn. De Addams-fobie was echter te wijten aan hun verschillende opvattingen over hoe ze hun hilarische (maar erg donker) leven van de samenleving die hen omringde.

In deze film is de reis gebaseerd op verschillende fasen en elk van deze presenteert verschillende thema's met een humor die sterk lijkt op de strips van cartoonist Charles Addams, zij het opnieuw uitgevonden in een moderne toonsoort. Plus de animatiefilm van de groep MGM heeft aan zijn kant talrijke hommages aan de filmwereld dat alleen de meest geharde cinefielen zullen kunnen begrijpen. Ik vond bijvoorbeeld vooral de quote uit een gedempte horrorfilm als "Carrie - Satans blik“In een specifieke scène. Mis niet de aanwezigheid van enkele grappen die lijken te herinneren aan de wereld van vandaag van popcultuur (voor deze keuze zou de Italiaanse aanpassing echter het eindresultaat kunnen hebben beïnvloed).

Woensdag Addams en Morticia in een scène uit de film.

Over aanpassing gesproken, het is onmogelijk om niet te kunnen citeren de vaardigheid van de Italiaanse stemacteurs: yes Virginia Raffaele die de rol speelt van Morticia Addams (wiens originele stemactrice Charlize Theron was) en met zekerheid als Pino geef ik les voor Gomez Addams (wiens corresponderende stemacteur Oscar Isaac was). Helaas, zelfs als de inspanning bij het nasynchroniseren aanzienlijk is om de komedie van de respectieve personages intact te houden, vond ik minder boeiend bewijs van Eleonora Gaggero (Woensdag Addams) En Luciano Spinelli (Pugsley Addams). In vergelijking met de vorige film kunnen er echter enkele goden worden waargenomen kleine verbeteringen in nasynchronisatie. Waarschijnlijk is dit resultaat ook te danken aan de invloed van een geweldige stemacteur als Insegno.

Maar de film gaat niet alleen over Wednesday Addams, in deze aflevering is het ook mogelijk om de ontwikkeling van andere personages te observeren: oom Fester, bijvoorbeeld, zal naast enkele grappen ook aanzienlijke relevantie hebben dankzij een aflevering waarbij hij aan het begin van de film betrokken zal zijn. Pugsley, die zich in een adolescente fase bevindt, zal andere interesses gaan zoeken, maar in zijn verwarring zal hij advies vragen aan de minst geschikte persoon in het gezin. Zonder al te veel spoilers te maken, zul je begrijpen wie ik bedoel zodra je de kamer binnenkomt. Net als in de vorige film zal ook zijn neef IT - "" ingesproken "" door rapper Snoop Dog - deel uitmaken van de cast van de bizarre familie.

De Addams-familie (bijna) compleet.

Na het succes van het eerste hoofdstuk komt het geanimeerde vervolg dat de terugkeer naar het grote scherm van de engste familie aller tijden markeert: De Addams Familie 2. De animatiefilm, geregisseerd door Greg Tiernan e Conrad Vernon, zal beschikbaar zijn in de bioscoop op 28 oktober, gedistribueerd in Italië door Arend Afbeeldingen, voor een enge Halloween.