Sinds de eerste aankondiging, het uitbreidingspakket voor Nintendo Switch Online werd fel bekritiseerd door fans van de grote n, niet alleen wat betreft de prijs, maar ook wat betreft het aantal titels dat op het moment beschikbaar is binnen de dienst.

Helaas voor Nintendo deed de release van de service gisteren niets anders dan brandstof op het vuur gooien, vooral met betrekking tot emulatie van Nintendo 64-spellen en geïmplementeerde online modi.

Een van de meest problematische titels die we vinden The Legend of Zelda: Ocarina of Time, een titel die op de N64-emulator voor Nintendo Switch er niet in slaagt de sfeer en esthetiek van de originele titel vast te leggen, en vertoont enkele gebreken van de emulator zelf wat betreft weergave van elementen van het scenario zoals: de weerspiegeling van het water e de mist rond de gamewereld, die destijds ook werd gebruikt om de modellen te verbergen die zich bezighielden laadfase.

Nog steeds over praten Ocarina of Time, hebben sommige leden van de speedrunning-community van de game een input lag van minimaal 200 ms (2 frames) tussen het indrukken van een knop op de controller en de daadwerkelijke reactie van Link in het spel. Dezelfde gebruiker Toutool vergeleek de verschillende versies van het spel om te reageren op enkele overwegingen die in de oorspronkelijke tweet zijn gegenereerd.

In het geval van Mario Kart 64 hebben de meeste rapporten daarentegen betrekking op een aantal gerelateerde problemen naar de audio die door de game wordt afgespeeld e naar de online infrastructuur gebruikt om split-screen tussen 4 spelers te ondersteunen.

Sprekend in plaats van andere problemen met de emulator zelf, werden er ook problemen gevonden in de sleutel configuratie gekozen door Nintendo, en die de ervaring problematisch zou kunnen maken binnen de titels die gebruik maken van C-knop, kenmerkend voor de Nintendo 64.

Als je meer wilt weten over het onderwerp, verwijzen we je naar de laatste video van Moderne vintage gamer.