Het regent in de natte binnen Activision Blizzard, nog steeds intern geschokt door de reeks gebeurtenissen die verband houden met het schandaal en die sinds juli vorig jaar de integriteit van het bedrijf in twijfel trekken. Gisteren is Blizzard uitgebracht een nieuwe post op zijn officiële blog het aankondigen van de cancellazione van de volgende BlizzCon, de beurs gewijd aan het laatste nieuws over World of Warcraft, Diablo IV en Overwatch gepland voor 2022.

“Elke BlizzCon heeft ons allemaal nodig, een inspanning van het hele bedrijf, gemotiveerd door de wens om wat we creëren met de gemeenschap te delen. Op dit moment zijn we van mening dat deze energie het beste kan worden gebruikt als deze wordt doorgestuurd naar onze teams en de ontwikkeling van onze games."

Vorig jaar koos Blizzard voor een format event alleen digitaal, om de risico's van de COVID-19-pandemie te verminderen. Voor 2022 stond een hybride evenement gepland, met de mogelijkheid van: accommoderen een fractie van zijn publiek binnen de structuur. Met de annulering van de volgende editie heeft Blizzard echter aangegeven dat: zal de structuur van zijn beurs herwerken.

“Hoe het evenement in de toekomst ook zal worden gestructureerd, we willen je verzekeren dat het zo veilig, gastvrij en inclusief mogelijk zal zijn. We zullen blijven communiceren met onze spelers en we zien BlizzCon vanaf nu een grote rol spelen."