Laten we teruggaan naar praten over de Activision Blizzard-schandaal. Het Amerikaanse bedrijf had de afgelopen dagen een aanvraag ingediend voor alles opschorten, naar aanleiding van enkele interessante problemen tussen de DFHE, het Californische departement dat voor het eerst het onderzoek naar intimidatie en mishandeling opende en dat we afgelopen zomer al hebben behandeld, en tussen EEOC, de Equal Opportunities Commission van het Congres van de Verenigde Staten.

Activision BlizzardOm het allemaal samen te vatten in een notendop, had ook de EEOC van het Congres van de Verenigde Staten een rechtszaak aangespannen tegen Activision en die werd onmiddellijk geblokkeerd door deze laatste via het betalen van een boete $ 18 miljoen om slachtoffers van mishandeling te compenseren. Hierop volgde een antwoord van de DFEH, die de hele operatie definieerde als: "Schadelijk voor hun rechtszaak". Het verhaal bracht een detail naar voren belangenverstrengeling tussen de twee partijen, waarbij de EEOC de DFHE beschuldigt van het gebruik van enkele van de congresadvocaten om hun eerste onderzoeken te ondersteunen.

En daar gaat het juist om morele overtreding dat Activision haar opschortingsverzoek heeft gebaseerd. Helaas voor hen echter de rechter van de rechtbank Timothy Patrick Dillon hij wilde er niet echt van weten e weigerde het verzoek, zonder echter zijn keuze te rechtvaardigen op het moment van schrijven van dit artikel. Dit betekent natuurlijk niet dat Activision deze kleine fout niet zal gebruiken om zichzelf te verdedigen tijdens de volgende fasen van de rechtszaak.