Retourneren, een exclusieve titel voor PlayStation 5 ontwikkeld door Housemarque, werd goed ontvangen door zowel het publiek als de critici, maar er was natuurlijk ook kritiek. De exclusieve werd uitgebracht in april en stond bekend om haar uitdagende gevechten en genadeloze moeilijkheid, volgens de traditie voor roguelikes. Daarom, naar aanleiding van de voortdurende klachten van gebruikers, is de Returnal-ervaring een beetje gemakkelijker gemaakt met update 2.0, Welke voegt de mogelijkheid toe om het spel handmatig op te slaan en te laden.

Het softwarehuis sprak in detail over de nieuwe update in een bericht op de PlayStation-blog eerder vanmorgen. Dit reddingssysteem wordt "Suspend Cycle" genoemd. Hierdoor kunnen spelers het spel halverwege de cyclus stoppen en later hervatten, zelfs als ze de console uitschakelen. Het is duidelijk niet onbeperkt bruikbaar. Het spaarpunt is in feite wegwerpbaar. U kunt een opslagpunt niet herhaaldelijk opnieuw laden in geval van overlijden, ook om het idee van de titel niet volledig te vervormen.

 

Deze update voegt ook de foto modus. Returnal Update 2.0 is nu beschikbaar zonder extra kosten.