Gisteren, tijdens een speciaal evenement, hebben alle fans van halo ze zouden eens kunnen kijken naar de campagne voor de volgende titel in de serie, Halo Oneindig. Tegelijkertijd omhoog Halo-waypoint, 343 Industries herinnerde er ook aan dat ze binnenkort de Xbox 360-servers van verschillende titels in de serie zullen sluiten.

De oorspronkelijke bedoeling van het softwarehuis was om ze in december te sluiten, maar alles is met een maand uitgesteld. Dit zijn de betreffende titels:

  • Halo 3
  • Halo 3: ODST
  • Halo Reach
  • Halo: Combat Evolved Anniversary
  • Halo Wars
  • Halo: Spartan Assault

De servers worden precies op de 13 januari 2022. Vanaf die dag wordt online matchmaking uitgeschakeld en daar horen natuurlijk ook het draaien van games in achterwaartse compatibiliteit op Xbox One of Series X/S bij.

Dit werd gedaan om zich beter te concentreren op de toekomst van de serie. We herinneren ons eigenlijk dat de servers van de Master Chief Collection worden niet beïnvloed door deze beslissing en jongleer met Halo Infinite en MCC terwijl de online services van verschillende oude Halo-titels open blijven "Het vereist veel tijd en middelen, die een directe impact hebben op het vermogen van de studio om huidige en toekomstige projecten zoals The Master Chief Collection en Infinite te ondersteunen."