League of LegendsMet een verklaring verscheen op zijn eigen Officiële site, Riot heeft aangekondigd dat de wereldwijde chat van League of Legends met de volgende patch wordt uitgeschakeld. Dit is een beslissing op zijn eigen historische manier, die meer dan een decennium na de release van de titel plaatsvond.

Voor degenen die het niet weten, in feite is het op de beroemde MOBA niet alleen mogelijk om tijdens wedstrijden met je team te chatten, maar ook met je tegenstanders. Onnodig te zeggen dat dit altijd een beslissende bijdrage heeft geleverd aan dehoge mate van toxiciteit van de League of Legends-gemeenschap, van oudsher bekend als niet een van de meest gastvrije.

"Global / chat kan een bron zijn van leuke interactie tussen teams of gezellig chatten" leest in de notitie “Maar op dit moment wegen de negatieve interacties zwaarder dan de positieve. Naast het gebruik van de enquêtes en directe feedback van u, zullen we de impact van deze verandering evalueren door het aantal meldingen van verbaal geweld en boetes te analyseren ”.

Geen verandering voor de teamchat in plaats daarvan, hoewel Riot toegeeft dat het ook schuldig is aan het verhogen van de toxiciteitsniveaus van het spel, wordt het beschouwd als een fundamenteel punt van de gameplay van League of Legends-wedstrijden en daarom essentieel voor het correct functioneren ervan.