Zoals u zich zult herinneren, waren er onder de verschillende evenementen die de aftrap gaven van de Apple vs Epische zaak en dat in de afgelopen weken het bedrijf uit Cupertino ook heeft gezegevierd over Tim Sweeney Google had een groot deel van de problemen in verband met Fortnite, waardoor ze het spel verbiedt vanuit haar platform Google Play Store op Android.

Nu, aan de vooravond van het begin van de rechtsgeding tussen de twee heeft Google besloten om terugvechten en Epic Games aanklagen voor contractbreuk en schadevergoeding.

Volgens het door Google ingediende bestand, Epic Games zou zichzelf oneerlijk hebben verrijkt via zijn in-app-betalingsservice buiten het Google- en Apple-systeem, waardoor de eigenaren van de respectieve platforms worden beschadigd en een mogelijk beveiligingslek wordt onthuld.

“Epic heeft deze bepalingen van de DDA op 13 augustus 2020 geschonden door zijn eigen betalingssysteem te activeren via een update op Fortnite die de Google Play-belasting omzeilde. Als gevolg hiervan heeft Google schade geleden, waaronder het verlies van de overeengekomen DDA-belasting. Evenzo is het ecosysteem van de Google Play Store ook blootgesteld aan een kwetsbaarheid in de beveiliging die door anderen kan worden gebruikt."

Kortom, naast elke beroep tegen Apple zou Epic nu betrokken kunnen zijn bij een tweede rechtszaak die, gezien de eerdere gebeurtenissen, enkele maanden zou kunnen duren.