Laten we teruggaan naar praten over de Activision Blizzard-behuizing en alle gevolgen die de kolos hebben beïnvloed sinds het verschijnen van de rechtszaak begon afgelopen juli door de Californische DFEH. Deze week werd het bedrijf naar de rechtszaal gebracht door EEOC, Amerikaanse Commissie voor Gelijke Kansen.

Activision BlizzardDe grondslagen van deze rechtszaak zijn gebaseerd op de verschillende beschuldigingen van intimidatie, mishandeling e genderongelijkheid de afgelopen maanden keer op keer gedocumenteerd. De EEOC heeft zich in het bijzonder gericht op getuigenissen van sommige vrouwen die praktijken die zij voorzien aan de kaak stellen lagere uitbetalingen en gemiste promoties van zwangere werknemers.

Volgens wat werd gecommuniceerd door de EEOC, had de instelling al geprobeerd om met Activision over de kwestie te praten, zonder echter enige feedback te ontvangen en daarom de juridische zaak te openen. De twee partijen hebben echter al een akkoord bereikt, waarbij Activision $ 18 miljoen aan compensatie moet betalen, om financiële compensatie te bieden a "Wie heeft het recht".

Opnieuw een koude douche voor het bedrijf, dat vorige week al in het oog van de storm kwam te staan ​​nadat verschillende managementfiguren, waaronder CEO Bobby Kotick, werden aangeklaagd door Securities and Exchange Commission.