Nintendo 64-games kunnen op de Nintendo Switch naar 50 Hz gaan, net als op de originele console.

Aangekondigd tijdens de Nintendo Direct, zullen de titels voor de historische Nintendo 64-console eind oktober aankomen op de Nintendo Switch, maar er kan een probleem zijn voor ons Europeanen. Zoals getoond op Twitter, het deel van de Direct gewijd aan deze virtuele console het was anders in Amerika en het VK (dus europa in het algemeen).

De Europese trailer werd namelijk in PAL-formaat gereproduceerd, en niet in NTSC-formaat zoals in de VS. Op de originele console gingen de Europese games, dus PAL-formaat, op 50Hz, dat wil zeggen ze renden langzamer vergeleken met de buitenlandse tegenhanger die in plaats daarvan naar 60Hz ging. Het is zeer waarschijnlijk dat deze behandeling ook zal worden gerepliceerd op de aankomende virtuele console, dus ook als Nintendo de zaak nog niet heeft opgehelderd.