Laten we teruggaan naar de Apple vs Epic Games-zaak. Na de uitspraak van de rechter over de zaak en dat hij ziet Apple wint van 9 van de 10 tellingen, beginnen we de eerste gevolgen te zien voor het bedrijf van Tim Sweeney en hun gans die gouden eieren legt Fortnite.

Gisteren ontving de CEO van Epic zelfs een e-mail waarin Apple verklaarde dat: ze zouden Fortnite niet terug hebben toegestaan tot het einde van het juridische geschil, niet alleen vanwege Epic's eerdere overtredingen van de verschillende contracten met het bedrijf Cupertino, maar ook vanwege de provocerende uitspraken van Sweeney. Ook gezien de huidige situatie van de rechtszaak waarin Epic beroep aantekenen op de uitspraak ziet Fortnite mogelijk het licht op iOS en macOS niet meer voor een periode die zou kunnen komen 5 jaar.

Later plaatste Sweeney een nieuw bericht op Twitter om zijn frustratie te uiten over wat er is gebeurd.

“Apple heeft gelogen. Apple heeft een jaar lang de wereld, de rechtbank en de pers verteld dat ze de terugkeer van Epic naar de App Store zouden accepteren als we ermee instemden om volgens hun eigen regels te spelen. Dat hebben we niet gedaan en nu heeft Apple dit alles ontkend om opnieuw misbruik te maken van zijn monopolie richting een miljard gebruikers."