Tiny Tina Wonderlands BorderlandsDe sage van Borderlands bereidt zich voor om uit te breiden met Tiny Tina's Wonderlands, spin-off die het concept van de beroemde DLC van het tweede hoofdstuk verkent, getiteld "Aanval op Dragon Keep". Gearbox heeft onlangs enkele elementen onthuld die de structuur van het spel zullen vormen en deed dit in een interview dat werd toegekend aan Gameinformer op item van Matt Cox en Kayla Belmore, respectievelijk creative director en senior producer van het project.

"Er zullen fantasie-elementen zijn zoals spreuken en multiclassing, je kunt je startklasse kiezen en later, als je de hoofdquest voortzet, kun je een secundaire klasse selecteren" Cox uitgelegd. “Dus je kunt veel elementen mixen en matchen, gewoon met de klassenselectie en wat daarbij komt kijken. Daarnaast zullen er contactwapens zijn, bepantsering met specifieke statistieken die direct van invloed zijn op de build, maar we zullen, naast vaardigheidspunten, ook de zogenaamde heldenpunten hebben die verwijzen naar dat type attributen die meer lijken op die aanwezig in klassieke tafel spellen. Er zijn Kracht, Intelligentie, Behendigheid en al die dingen die lijken op het creëren van je eigen personage in een fantasiebordspel ”.

Er zijn zes hoofdklassen in Tiny Tina's Wonderlands en, zelfs als ze nog niet officieel zijn gepresenteerd, moeten ze ook enkele klassieke archetypen van fantasietitels bevatten. Alsof dat nog niet genoeg is, zal er een wereld scorebord spel genaamd "Overworld" waarin je personage wordt weergegeven in een kleine versie bobblehead van zichzelf en waardoor de spelers de mogelijkheid hebben om hun bestemming te kiezen.

"Het grappige is dat het personage en al zijn aanpassingen daadwerkelijk op het Overworld-bord verschijnen." Belmore zei, "En aangezien de Overworld in de derde persoon is, kun je alle spelers op de kaart zien als je samen speelt."

Alleen de gamewereld is een verdere bevestiging van het feit dat Tiny Tina's Wonderlands wordt niet voorgesteld als een eenvoudige secundaire titel van de Borderlands-serie, maar als een product met een eigen duidelijk gedefinieerde identiteit.

“Er zijn natuurlijk de kaarten van de hoofdmissie. Maar er zijn ook verschillende secundaire kaarten die op een vergelijkbare manier werken als modules, met plots die gekoppeld zijn aan de hoofdkaart maar die zich onafhankelijk ontwikkelen. Het zijn het soort schattige kleine zijmissies die eruitzien als bordspelmodules gebaseerd op een hoofdcampagne ".

Tiny Tina's Wonderlands komt op 25 maart 2022 op de markt voor pc, Xbox en Playstation.