Bioware wilde oorspronkelijk een collectie maken met remakes van beide hoofdstukken van Star Wars: Knights of the Old Republic.

Star Wars: Knights of the Old Republic Remake is niet de eerste poging om de saga nieuw leven in te blazen. In feite was er oorspronkelijk een collectie gepland met onder meer: beide hoofdstukken van KOTOR, en het project werd ook voorgelegd aan LucasArts zelf. Om te onthullen was de voormalige mede-oprichter van Bioware Trent Oster via Twitter:

Het project, genaamd Reforged Collection, zou de twee hoofdstukken van de saga volledig opnieuw hebben opgebouwd zonder de originele code te gebruiken. Het project zou zijn weggegooid als LucasArts had al andere projecten in gedachten voor het merk, de huidige Remake aangekondigd tijdens de laatste PlayStation Showcase.

Zullen we ooit een bijgewerkte versie van Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords kunnen zien?