Ga door met onze dekking van Activision Blizzard-behuizing, het schandaal dat het Amerikaanse bedrijf sinds juli in een verre van positieve schijnwerpers heeft gezet na de beschuldigingen van mishandeling en seksueel misbruik voortgezet sinds California Department of Fair Employment and Housing en wat leidde tot interne conflicten, stakingen e licenziamenti.

Sterker nog, in de afgelopen uren hebben Activision Blizzard en zijn CEO Bobby Kotick waren aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, of het federaal orgaan voor de verdediging van investeerders.

ActivisionVolgens wat aanvankelijk werd gemeld door de Wall Street Journal, zou de SEC een intern onderzoek hebben gestart en het bedrijf hebben verzocht verschillende documenten te verstrekken, waaronder: volledige opnames van alle aandeelhoudersvergaderingen vond plaats vanaf 2019 om de communicatie tussen de verschillende managers en hun reacties op meldingen van misstanden door medewerkers te evalueren.

Activision Blizzard zei hierover samen te werken met de SEC om licht op alles te werpen, maar er blijven twijfels bestaan ​​over de juistheid van deze beweringen, gezien de geruchten die het bedrijf ziet. het onderzoek van de afdeling Californië en de vakbonden belemmeren.