Warhammer OnlineWarhammer Online sloot zijn deuren ongeveer acht jaar geleden, maar de MMORPG-gemeenschap die door EA is gepubliceerd, heeft de titel die is gecreëerd door de inmiddels ter ziele gegane Mythisch amusement, genoeg om ervan te blijven genieten op niet-officiële servers. De meest bekende hiervan is ongetwijfeld Terugkeer van afrekening, die vandaag een gewoon een buitengewoon doel.

De community-gestuurde server is namelijk zojuist verrijkt met del niet-gepubliceerde inhoud van absoluut belang als de release van twee nieuwe hoofdsteden: Karaz-A-Karak voor dwergen en Karak Acht Pieken voor de Greenskin, die zich aansluiten bij de twee reeds bestaande steden van Altdorf en de onvermijdelijke stad.

Wat deze prestatie echt indrukwekkend maakt, is dat het is de voltooiing van een eerdere inhoud die nog nooit het licht had gezien op de officiële servers zoals het uit Mythic was geknipt ten tijde van de release van Warhammer Online. De twee steden maakten weliswaar hun opwachting tijdens de bètafasen van het spel, maar bereikten ondanks hun planning nooit de releaseversie, ook dankzij de voortijdige sluiting van het spel.

Het werk werd volledig gedaan door de gemeenschap van enthousiastelingen die momenteel het Return of Reckoning-project leidt en duizenden uren heeft gekost om de nieuwe omgevingen opnieuw te creëren, te voltooien en te ontwikkelen. Verder een non-profit werk, de functie die het mogelijk maakt dat het project stilstaat en op dit moment zonder enige juridische gevolgen.

De server maakt volledig gebruik van de originele Warhammer Online-middelen, duidelijk nog steeds onder controle van Games Workshop ed Electronic Arts. Nooit om betalingen hebben gevraagd en altijd financiële steun hebben geweigerd, lijkt echter voldoende te zijn geweest om niet de aandacht te trekken van de twee bedrijven die zich op dit moment nog niet hebben verzet tegen een project dat gericht is op het ontwikkelen van het maximale potentieel van de voortijdig overleden MMORPG .

Het is mogelijk om het werk te bewonderen dankzij deze video die is gepubliceerd op officieel kanaal door Terugkeer van afrekening.