Ook The Pokémon Company volgt het voorbeeld van Konami en in de afgelopen uren kondigde hij de komst aan van Pokémon-ruilkaartspel Live, de officiële simulator gewijd aan het verzamelkaartspel van de Game Freak-monsters.

De game zal beschikbaar zijn op beide PC en macOS die van Android is iOS mode cross-platform en met cross-save ingeschakeld, zodat je tussen platforms kunt wisselen zonder je spelvoortgang te verliezen. Daarnaast zullen er verschillende spelmodi zijn, van de klassieke vriendschappelijke wedstrijden tot je aankomt gerangschikte wedstrijden gewijd aan de meest competitieve spelers. De aanwezigheid van een Battle Pass en dagelijkse missies die spelers verschillende beloningen biedt, zoals cosmetische items en bonuspakketten.

Bij de eerste start kan de speler een startkaart begin de basis van het spel te leren en kies vervolgens of je je speelstijl wilt veranderen met behulp van ben 8 gratis thematische decks. Verder is de uitvoering van de codes aanwezig zijn in de producten die fysiek in de winkel kunnen worden gekocht om nieuwe pakketten en nieuwe kaarten in te wisselen voor gebruik in het spel.

Een eerste testfase (Android / iOS) voor de game wordt gelanceerd in Canada later dit jaar, met een wereldwijde bèta op pc en macOS gepland voor de toekomst.