splitgateNa een paar jaar van aanzienlijk lage populariteit, splitgate heeft in de loop van deze zomer de schijnwerpers op zichzelf zien gaan dankzij een grote komst van gebruikers. De plotselinge populariteit van de FPS Arena, openlijk geïnspireerd door Portaal e halo, veroorzaakte een paar dagen serververstopping, maar het creëerde ook een hele reeks nieuwe kansen voor het ontwikkelteam.

1047 Games het heeft in feite grote bedragen van investeerders gekregen na zijn succes en dit heeft onvermijdelijk geleid tot een verandering van plannen voor: Ian Proulx en medewerkers die hebben haar ambities dienovereenkomstig bijgesteld.

"Er waren veel dingen waar we niet eens aan konden denken omdat we een klein team waren met een klein budget, maar nu ligt alles op tafel" aldus Proulx. “We richten ons op de lange termijn en ik beschouw het spel als 25% voltooid. We hoeven morgen niet Fortnite te worden, maar nu gaat het echt om het bouwen van de nieuwe Riot Games, de volgende grote onderneming in de industrie”.

Splitgate zou in de zomer de releasefase bereiken, maar de recente gebeurtenissen en de daaruit voortvloeiende verandering van plannen leidden ertoe dat 1047 Games besloot de titel te verlaten. in Open Beta voor onbepaalde tijd.