Verbaas tegen Capcom 2 is ongetwijfeld een van de meest geliefde crossover-hoofdstukken binnen de vechtgamegemeenschap, vooral door liefhebbers van competitieve evenementen zoals EVO. De game is de afgelopen jaren echter gebleven ontoegankelijk voor het grote publiek vanwege het aflopen van de licentieovereenkomst tussen Capcom e Disney, en wat leidde tot de prijsstijging van de exemplaren van de game die op Dreamcast, PS2 e Xbox in 2000 te koop in de verschillende markten gewijd aan retrogaming.

Dit alles deed niets anders dan verhoog het verzoek voor een geremasterde van het arcadespel. Bij deze protesten waren fans en verschillende influencers betrokken, zoals: Maximillian Dood, tot beroemde acteurs zoals Michael B. Jordan. Nou, de campagne # GratisMVC2 het kan tot een keerpunt zijn gekomen.

Tijdens een interview voor GamerHubTV, de president van Digital Eclipse - softwarehuis verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Street Fighter 30th Anniversary Collection en De Disney Afternoon Collection - onthulde dat hij binnenkwam transactie met zowel Disney als Capcom en begonnen overwegen de ontwikkeling van een nieuwe remaster van Marvel vs Capcom 2. Ironisch genoeg waren verschillende medewerkers van DigitalEclipse betrokken bij de heruitgave van de game ontwikkeld door Backbone Entertainment en uitgebracht op PS3 e Xbox 360 anno 2009, een versie die later in 2013 uit de winkels werd gehaald.

“De reactie van de fans was ongelooflijk en ik weet dat zowel Disney als Capcom het hebben opgemerkt. We zijn begonnen om het te bespreken en we zullen zien waar het toe zal leiden. Uiteraard is de beslissing niet aan ons. Delen van het spel zijn eigendom van twee grote entiteiten die veel redenen hebben om wel of niet verder te willen. Het enige wat we kunnen doen, is proberen ze het leven gemakkelijk te maken en te kijken of ze geïnteresseerd zijn in het project."

En jij? Wat denk je? Zou je geïnteresseerd zijn in een mogelijke terugkeer van Marvel vs Capcom 2 op pc en console?