Zoals we hebben gezien in de afgelopen PlayStation-showcase, Santa Monica presenteerde de eerste trailer voor God of War: Ragnarök. In de afgelopen dagen, het tweede hoofdstuk van de avonturen van Kratos & jongen over de komst naar PS4 en PS5 in 2022 is op veel fronten gesproken, of het nu gaat om de verschillende controverse over het uiterlijk van de personages of op sommige verklaringen van de studie die stelden dat: dit zou het einde zijn van de avonturen in de Noorse mythologie.

In dit verband heeft de voormalige directeur van het eerste hoofdstuk Cory Balrog beargumenteerde deze beslissing tijdens een YouTube-interview.

Volgens Balrog zou de ontwikkeling van een volledige God of War-trilogie een ontwikkelingstijd vergen die dicht in de buurt komt van: 15 jaar, veel te lang voor de kinderen van Santa Monica.

"Voor de eerste game hebben we 5 jaar gewerkt, ik weet niet hoe lang het zal duren voor de tweede, maar ik denk dat het ongeveer even lang zal duren en als je denkt aan een derde game die in dit tempo is ontwikkeld, beginnen we praten over een periode van bijna 15 jaar om een ​​enkel verhaal te vertellen en ik denk dat we een beetje te veel vragen. En gezien wat het team en Eric Williams (de directeur van Ragnarök) willen doen, zei ik: "Ik denk dat we het verhaal kunnen afsluiten met het tweede hoofdstuk". Dit komt omdat ik in het begin iets wilde vertellen over Kratos en Atreus, en laten zien dat de kern van ons verhaal echt hun relatie was en waar al het onverwachte slechts kleine rimpelingen in een vijver waren. We zouden van deze vijver een oceaan kunnen maken, maar is dat echt nodig? Of verlengen we gewoon de bouillon, waardoor een deel van de rimpels en dus delen van de textuur verloren gaat?"