Bayonetta 3 is een spel dat bestaat, maar tegelijkertijd weten we er niets van. Aangekondigd tijdens de De Game Awards 2017, de derde aflevering in de serie Platinum Games is nu het object van verlangen geworden van elke Nintendo-fan en de gewilde nummer één tijdens elke Nintendo Direct.

Volgens een recent interview met Hideki Kamiya door de site VGC, zouden de fouten achter het gebrek aan nieuw nieuws niet te wijten zijn aan platina of problemen in de ontwikkeling van het spel.

"De laatste keer dat ik je vertelde dat het beter zou zijn om Bayonetta 3 een tijdje te vergeten en helaas moet ik deze positie behouden omdat het uiteindelijk niet aan ons is om te beslissen wanneer en wat we over het spel moeten zeggen. "

Het lijkt er daarom op dat zelfs als de game klaar en perfect speelbaar zou zijn, zelfs als de trailers klaar waren voor release, de uiteindelijke beslissing is nog steeds aan Nintendo, effectieve eigenaar van het intellectuele eigendom. Ze wachten op het perfecte moment om verras iedereen? Een directe? De Tokyo Game Show? Wij kunnen het niet weten.

Ondertussen, het hoofd van Platinum Games Atsushi Inaba probeerde fans van de heks gerust te stellen door te stellen dat "Geen zorgen, alles is in orde", waarschijnlijk verwijzend naar de ontwikkeling van het spel.