Dat Genshin Impact het was letterlijk een auto die miljoenen opleverde voor myHoYo was redelijk bekend, maar in de afgelopen week zijn de inkomsten van het spel omhooggeschoten, met een angstaanjagende toename van 387%.

De titel ontving in de eerste week van september patch 2.1, die onder de vele innovaties nieuwe personages in de gatcha introduceerde, zoals: Raiden-shogun ed Aloy van Horizon Zero Dawn, waardoor app-aankopen spatten in hyperuranium, dat het Chinese bedrijf verzamelde Alleen al in de eerste week van de maand 151 miljoen dollar. 

Door een snelle berekening te maken op de gegevens van Sensor Toren het is indrukwekkend om te zien dat de omzet van de app (alleen door het berekenen van mobiele gebruikers, dus iOS en Android) rond was 21.6 miljoen dollar per dag, een echt exorbitant cijfer dat, als het deze trend voortzet, september 2021 de meest winstgevende maand ooit voor de titel zal maken.