Sony lijkt weer klaar te zijn om zijn portemonnee te openen en een nieuwe studio te verwerven die zijn line-up van eerste partijen zal vormen die worden beheerd door PlayStation Studio's. In feite is vandaag de overname van Firesprite-spellen, ontwikkelaars van De Playroom VR e Star Citizen.

Geboren uit de as van Psygnose e Studio in Liverpool, dat wil zeggen, de studies achter titels als Wipeout rolkooi, is de afgelopen jaren betrokken geweest bij de ontwikkeling van titels voor VR-apparaten zoals Air Force Special Ops: Nightfall, The Persistence en het eerder genoemde The Playroom VR.

Onder het nieuwe management van Jim Ryan (CEO van Sony Interactive Entertainment) en Hermen Hulst (President van PlayStation Studios), blijft Firesprite Games nieuwe gameplay-formules aanbieden in grote transcenderen moderne standaarden en games die optimaal gebruik maken van de hardware PlayStation.