Een recent rapport van de verslaggever Seth Abramson werpt wat schaduw op het beoordelingsbureau voor videogames WATA-spellen, of liever op een van de medeoprichters van het zelfstandige bedrijf.

WATA Games Retro GamingVolgens de aantijgingen van de verslaggever, begin je met het onderzoeken van de e-mail die hij heeft ontvangen tijdens een van zijn laatste thema-aankopen Retro Gaming, Mark Haspel zou (parallel aan het beheer van WATA) een secundair bedrijf leiden dat zich toelegt op: verkoop op Ebay van retro-games uit de interne catalogus van het bedrijf.

WATA Games Retro GamingVolgens Abramson zou Haspel de gegevens in de privé WATA-database om die titels te verkopen die bij consoles horen, zoals: de Atari 2600, waarvan de vraag van verzamelaars veel groter is dan het daadwerkelijke aanbod op de secundaire markt.

"Uitgaande van de mogelijkheid (nog niet bevestigd) dat Haspel toegang heeft tot WATA's interne" populatie "gegevens, gegevens die onthullen hoeveel exemplaren van elk spel zijn ontvangen en geëvalueerd door het bedrijf, is er een mogelijkheid dat Haspel deze effecten verkoopt wetende dat dit een markt in een neergaande fase is. Als Haspel inderdaad in het bezit is van deze gegevens en deze gebruikt om uit te zoeken welk spel hij moet kopen, evalueren en verkopen, bestaat de kans dat hij betrokken raakt bij wat de onderzoekers zouden noemen. handel met voorkennis (aan- en verkoop van aandelen van het bedrijf waar je werkt) "

Bovendien zou dit in tegenspraak zijn met de verklaringen aan de New York Times door de president van WATA Games Deniz Khan, waarin hij verklaarde dat: a geen enkele werknemer mag gebruik maken van de diensten die door het bedrijf worden aangeboden, althans de verkoop van de games die al door WATA in hun bezit zijn beoordeeld.