In de laatste dagen, Tripwire Interactive - die je zult onthouden voor titels zoals Maneater e Killing Floor - bevond zich in een echte media shitstorm met in de hoofdrol zijn CEO John Gibson. Op 4 september plaatste Gibson zelfs een tweet ter ondersteuning van de recente wetgeving van de Hooggerechtshof van de Verenigde Staten van Amerika gerelateerd aan het onderwerp abortus.

Voor degenen die het niet weten, de nieuwe wet Senaat Bill 8 geduwd door Amerikaans rechts en toegepast in Texas het verbiedt effectief elke activiteit met betrekking tot abortus na 6 weken na een mogelijke conceptie. En dat is niet alles, de wet knipoogt naar de aanhangers van de bewegingen pro-life, waardoor ze de mogelijkheid krijgen om activiteiten te melden balling en ontvang een beloning van 10.000 dollar.

En net als in het politieke en humanitaire debat, veroorzaakte Gibsons tweet verschillende controverses, met toespraken van prominente ontwikkelaars zoals Cory Balrog e Cliff Bleszinskima zelfs met sterke standpunten binnen hun kantoren. Te beginnen met Shipwright Studios, een van de partners van Tripwire die gisteren heeft alle contracten met het bedrijf beëindigd.

En als kers op de taart, Ook Tripwire-medewerkers hebben afstand genomen van deze uitsprakenwat er uiteindelijk toe leidde dat Gibson zijn stoel als CEO verliet.