Zoals u zich zult herinneren, is een van de belangrijkste post-lanceringsdoelen van CD Projekt Red voor Cyberpunk 2077 de komst van een viel op next-gen versie van het spel 100% compatibel met de hardware van PlayStation 5 e Xbox-serie X binnen de eerste maanden van 2021

Het is duidelijk dat de situatie deze rooskleurige verwachtingen niet respecteerde en de titel was de hoofdrolspeler van a lancering meer dan rampzalig en verschillende andere evenementen die de release van deze versie naar een generieke versie hebben gepusht einde van 2021. Echter, in een recente vergadering met aandeelhouders (en getranscribeerd door de jongens van VGC), Senior vice-president bedrijfsontwikkeling Michał Nowakowski beweerd dat geen effectieve releasedatum kunnen garanderen.

“Het doel is om tegen het einde van het jaar Next-Gen-versies van Cyberpunk 2077 uit te brengen. Tegelijkertijd herinneren we ons de lessen die de afgelopen 12 maanden zijn geleerd en het feit dat we het idee overwegen dat het project nog in ontwikkeling is, we kunnen er niet zeker van zijn dat het productieschema niet kan veranderen."

Een soortgelijk argument is ook van toepassing op de PS5- en Xbox Series X-versie van The Witcher 3, ook gepland voor 2021 en ontwikkeld door Saber Interactive.