Laten we teruggaan naar de microtransacties. Zoals we weten, is dit bedrijfsmodel de afgelopen jaren trouwens in het nieuws gekomen van de risico's voor jongere gebruikers of vatbaar zijn voor mogelijk misbruik van deze mechanica. Om deze reden zijn verschillende landen begonnen met het verbieden van de aanwezigheid van microtransacties (België) of om leeftijdsgrenzen op te leggen voor het gebruik ervan (Verenigd Koninkrijk).

En het is precies met de premissen van het Britse model vanLeeftijd Geschikte ontwerpcode, waarvan sommige leden van de Congres van de Verenigde Staten van Amerika ze hebben contact opgenomen met de directeuren triple speler a game-industrie zoals Blizzard, Nintendo, Activision, Electronic Arts, Ubisoft en vele anderen (waaronder Roblox Corporation en Riot Games) via een brief.

In deze tekst, de vertegenwoordigers Ed Markey (Massachusetts), Lori Trahan (Massachusetts) e Kathy Castor (Florida) waarschuw de bovengenoemde softwarehuizen en vraag hen om: vrijwillig implementeren de maatregelen die het Verenigd Koninkrijk op Amerikaanse bodem heeft genomen.

“Het is absoluut noodzakelijk dat het Congres dringend optreedt en een wet invoert om de privacy van kinderen en jongeren in de 21e eeuw te beschermen. Terwijl we naar dit doel toewerken, nodigen we u uit om elke vorm van voorziening die is gemaakt in overeenstemming met de AADC uit te breiden en te implementeren in de privacy van Amerikaanse kinderen en tieners."