Laten we een paar maanden teruggaan, om sluiting van de interne studio's van Google Stadia. Deze zet van de grote g, leidde tot de stopzetting van alle projecten in ontwikkeling en ondersteund voor het streaming gaming-platform, waaronder: Reis naar de Savage Planet, dat eigendom werd van Google na de overname van de Typhoon Studios in 2020. Het lijkt er echter op dat het oorspronkelijke team terug is onder een nieuwe naam en dat is wonderbaarlijk genoeg weer in het bezit van het intellectuele eigendom van het spel.

Reis naar de Savage Planet Google Stadia Tencent Typhoon Studios Raccoon LogicOm aan te kondigen dat het dezelfde creative director is van Wasbeer Logica Alex Hutchinson die, dankzij een financiële investering van de holding Tencent erin geslaagd om het eigendom van Journey to the Savage Planet terug te winnen en te beginnen met werken aan een nieuw actie-avontuur in de ruimte.

Dit zou het begin van de bewerking aangeven op a vervolg van het origineel, dat eerder werd opgeschort voorafgaand aan de overname van Typhoon Studios door Google. Hier is het commentaar van de voorzitter van de studie Reid Schneider:

“We zijn super enthousiast om het werk dat bij Typhoon Studios is begonnen voort te zetten en de Journey to the Savage Planet-franchise in de toekomst voort te zetten. We willen onze partners Tencent, Google en 505 bedanken voor hun steun. We hebben het geluk dat we een fantastisch team hebben samengesteld, waarvan sommigen helpen bij de ontwikkeling van Savage Planet en vele andere nieuwe talenten die op komst zijn."