Definiëren PlayStation 5 een onbereikbare console is een beetje zoals ontdek warm water. In de negen maanden na de lancering, de nieuwe parel van Sony het bleek bijna niet te krijgen, deels dankzij de plaag van de scalpers en deels door de halfgeleidercrisis die de technologiesector sinds het begin van de pandemie heeft beperkt.

Het lijkt er echter op dat het Japanse bedrijf eindelijk een alternatieve methode heeft gevonden om voldoende componenten beveiligen om nieuwe eenheden te produceren.

PlayStation 5 PS5-fans updaten gegevensanalyseTijdens de laatste financiële vergadering, de top Sony als CFO Hiroki totoki hebben aan hun investeerders bevestigd dat ze genoeg halfgeleiders hebben veiliggesteld om meer te kunnen produceren dan 22 miljoen consoles, een cijfer dat samenvalt met hun nieuwe doelstelling voor het fiscale jaar: om tegen eind maart 15 2022 miljoen verkochte consoles te plaatsen.

"De halfgeleidercrisis heeft in meerdere opzichten impact gehad en door verschillende maatregelen hebben we actie ondernomen […] Het tekort aan componenten baart ons geen zorgen."

Afgelopen april kondigde Totoki zelf een Bloomberg om verschillende trucs in gedachten te hebben om dit probleem te omzeilen, niet alleen praten over de levering van deze componenten via derden, maar ook via een aantal veranderingen in het hardware-ontwerp van de console. Was dit hernieuwde vertrouwen in de verkoop het resultaat van een van deze nieuwe strategieën?