SplitgateHet ongelooflijke succes bereikt doorOpen beta di Splitgate hij dwong ook 1047 Games om de release uit te stellen tot augustus om de officiële lancering beter voor te bereiden. De competitieve FPS Arena die al is gedefinieerd als "Een fusie van Halo en Portal" heeft in feite de aandacht getrokken van veel spelers, met pieken van meer dan 50.000 gebruikers op Steam en ongeveer 100.000 op alle platforms, zo'n onverwacht succes dat het velen ertoe heeft gebracht letterlijk in de rij te staan ​​om te spelen.

De wachtrijen voor toegang tot Splitgate bleken letterlijk oceanisch te zijn, met wacht zelfs 90 minuten? gewoon om voet op servers te zetten. Velen hebben het softwarehuis gevraagd om zijn capaciteit te vergroten, maar de serveringenieur Olly Freeman uitgelegd op Twitter dat de zaak niet zo eenvoudig is.

"De groeisnelheid van onze playerbase is groter dan waarmee we de capaciteit van de servers kunnen vergroten" Freeman legt uit, "We werken aan een langetermijnoplossing om het enorm te vergroten, voorbij 100.000 hedendaagse spelers, maar het kost tijd."

In de tussentijd blijft 1047 Games regelmatig updates geven over de status van Splitgate's servers en verwachte wachttijden op Discord en Twitter. De game wordt, als de server het toelaat, officieel uitgebracht op een onbekende datum in augustus op pc, Xbox en Playstation.