De naam Alex Afrosiabi is de enige die, samen met die van president J. Allen Brack, is verschenen in de rechtszaak die de staat van Californië verplaatst tegen Blizzard. De voormalig creatief directeur van World of Warcraft wordt beschuldigd van zeer ernstige intimidatie van vrouwelijke collega's.

Het ontslag van Alex Afrasiabi

Het ontslag van de creative director van World of Warcraft, dat plaatsvond in 2020, bleef zonder een echte verklaring. Blizzard gaf echter toe dat zijn gedrag aan de basis van de beslissing lag en dat het ontslag daarom een ​​disciplinaire maatregel was.

De verklaring is verkregen door Kotaku, die het meldt in een uitgebreid artikel waarin het al het gedrag van Afrosiabi en andere Blizzard-medewerkers. Van de verschillende evenementen is degene die de meeste aandacht trekt zeker die van "Cosby-suite".

“In de loop van 2013 bracht een medewerker de gebeurtenissen van 2020 onder onze aandacht. We hebben meteen een onderzoek ingesteld intern en voorzien in strafmaatregelen. Op het moment van deze melding hadden we al apart onderzoek gedaan naar Alex Afrasiabi en besloten zijn contract op te zeggen vanwege zijn gedrag."

Deze beweringen geven daarom toe dat: Blizzard was op de hoogte van de situatie voor minstens een jaar, en dat hij gezwegen heeft.

De Cosby-suite

Wanneer Blizzard verwijst naar de "Evenementen van 2013", verwijst naar de Blizzcon van dat jaar, en in het bijzonder naar de inmiddels beruchte Cosby-suite. Zo heette de hotelkamer van Afrasiabi tijdens het evenement, opgedragen aan Bill Cosby, toen alleen beschuldigd van het plegen van seksueel geweld tegen talloze vrouwen.

Op deze foto genomen in de Cosby Suite hebben we, van links naar rechts in de twee rijen waarin ze zijn gerangschikt, Greg Street, Cory Stockton, David Kosak, Josh Mosqueira, Alex Afrasiabi, Paul Cazarez, Jonathan Lecraft en Jesse Mcree

In deze suite zou Afrasiabi, gedekt en geholpen door verschillende collega's aan de top van de verschillende Blizzard-ontwikkelingsteams, hebben gepleegd de ergste intimidatie waarvan hij wordt beschuldigd. De tekst van de zaak onderstreept echter hoe deze gebeurtenis in de loop der jaren werd voorafgegaan door talrijke ongepaste gedragingen.

De affaire veroorzaakt hevige protesten. Blizzard-medewerkers, ondersteund door vele anderen binnen de videogame-industrie, ze gingen in staking tegen het gedrag van het bedrijf company. Fans en influencers gerelateerd aan het bedrijf staan ​​ook onenigheid op hun eigen manier uiten.