Laten we teruggaan om over te praten PlayStation 5. Zoals velen van jullie weten, is de nieuwe console van Sony op de markt gekomen door het monteren van een 825 GB eigen SSD gewijd aan de lancering van al zijn titels. Natuurlijk is het mogelijk om de beschikbare ruimte uit te breiden door een USB-harde schijf extern, maar deze uitbreidingsmodus staat de lancering van Next-Gen-titels niet toe en was gedurende vele maanden de meest gevraagde functie van fans.

Welnu, het lijkt erop dat Sony zijn eerste stappen heeft gezet om verschillende soorten niet-gepatenteerde SSD's te ondersteunen.

PlayStation 5Sony is de afgelopen uren zelfs begonnen met de distributie (alleen voor leden van het bètaprogramma voor systeemsoftware) van een nieuwe update waarmee ondersteuning voor de enkele NVMe-uitbreidingssleuf aanwezig in de console en voorheen inactief. Op deze manier kunnen gebruikers eindelijk: open de console en installeer een nieuwe SSD M.2 om de opslagruimte verder te vergroten.

Maar wees voorzichtig, gebruikers die deze procedure willen uitvoeren, moeten de richtlijnen respecteren die worden voorgesteld door Sony, die het gebruik van een SSD aanbeveelt die de volgende afmetingen niet overschrijdt: 110mm (L) x 25mm (W) x 11.25mm (H) en heeft een minimale overdrachtssnelheid van 5,500MB / S.

Ondertussen seagate kondigde de komst aan van zijn eerste M.2 SSD voor PS5: BrandCuda 530, verkrijgbaar in 4 modellen: 500GB ($ 169.99), 1TB ($ 274.99), 2TB ($ 569.99) en 4TB ($ 1049.99).